ιονική μπαταρία λίθιου ΕΝΑΝΤΙΟΝ της μπαταρίας φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου

September 9, 2021

τα τελευταία νέα της εταιρείας για ιονική μπαταρία λίθιου ΕΝΑΝΤΙΟΝ της μπαταρίας φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου

μπαταρία λίθιου ΕΝΑΝΤΙΟΝ της μπαταρίας φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου

 

 

 

Υπάρχουν δύο διαδρομή τεχνολογίας επικρατουσών μπαταριών για τα νέα ενεργειακά οχήματα αυτή τη στιγμή, τις μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου και τις τριαδικές μπαταρίες λίθιου. Αν και αυτές οι δύο μπαταρίες ανταγωνίζονται σε πολλούς τομείς εφαρμογής, ο ανταγωνισμός στον τομέα των νέων ενεργειακών οχημάτων είναι η κύρια γραμμή επειδή αυτό είναι το μεγαλύτερο σενάριο εφαρμογής μπαταριών λίθιου στην Κίνα. Δεδομένου ότι υπάρχει ένας ανταγωνισμός, πρέπει να υπάρξουν συγκρίσεις. Η σύγκριση της απόδοσης δαπανών μπαταριών μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της τιμής του αυτοκινήτου. Από την άποψη της απόδοσης, είναι απαραίτητο να συγκριθεί ποια τριαδική μπαταρία λίθιου ή μπαταρία φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου είναι καλύτερος. Με τον καθορισμό των όρων, οι πραγματικές παράμετροι των δύο μπαταριών λαμβάνονται για να επεξηγήσουν. Σύμφωνα με τα πειράματα των σχετικών εργαστηρίων, οι νέοι κατασκευαστές ενεργειακών οχημάτων, και οι κατασκευαστές μπαταριών δύναμης, αν και κάθε δοκιμή έχει αναπόφευκτα τις λεπτές διαφορές στις συγκεκριμένες παραμέτρους, η κρίση των πλεονεκτημάτων - και - μειονεκτήματα των δύο μπαταριών τείνουν να είναι συνεπείς. Για αυτόν τον λόγο, παίρνουμε τις αντιπροσωπευτικές παραμέτρους για τη σύγκριση.
 
 
 
1. Επιλέξτε BYD για το λεωφορείο και το τέσλα για το φορείο. Αυτό είναι η διαφορά στον όγκο μεταξύ των δύο. Κρινοντας από την τρέχουσα τεχνολογία, η ενεργειακή πυκνότητα των τριαδικών μπαταριών λίθιου είναι γενικά 200Wh/kg, και μπορεί να φθάσει σε 300Wh/kg στο μέλλον ενώ οι μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου είναι αυτήν την περίοδο βασικά αιωμένος σε 100~110Wh/kg, και μεμονωμένοι μπορούν να φθάσουν σε 130~150Wh το /kg, αλλά είναι πολύ δύσκολο να σπάσει μέσω 200Wh/kg. Επομένως, οι τριαδικές υλικές μπαταρίες δύναμης μπορούν να παρέχουν δύο φορές περισσότερο διάστημα απ' ό, τι το φωσφορικό άλας σιδήρου λίθιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τα αυτοκίνητα με το περιορισμένο διάστημα. Το τέσλα παράγει τις τριαδικές μπαταρίες λίθιου, και BYD παράγει τις μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου. Επομένως, υπάρχει ένα ρητό ότι «BYD επιλέγεται για τα επιβατικά αυτοκίνητα και το τέσλα επιλέγεται για τα αυτοκίνητα».
 
 
 
2. Επίσης λόγω της υψηλής ενέργειας πυκνότητας, το βάρος είναι πολύ μικρότερο, το ελαφρύ και μικρό ίχνος καθορίζει ότι το νέο ενεργειακό όχημα με την τριαδική μπαταρία λίθιου καταναλώνει τη λιγότερη ενέργεια, έτσι είναι γρηγορότερο και έχει μια ισχυρότερη αντοχή. Επομένως, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν τις τριαδικές μπαταρίες λίθιου μπορούν να τρέξουν μακρύτερα, ενώ τα νέα ενεργειακά οχήματα φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου είναι βασικά χρησιμοποιημένα για τα λεωφορεία πόλεων αυτή τη στιγμή, επειδή έχουν μια σύντομη διάρκεια ζωής μπαταρίας και πρέπει να φορτιστούν με έναν σωρό φόρτισης μέσα σε μια σύντομη απόσταση.
 
 
 
3. Φυσικά, ο πυρήνας της χρήσης των μπαταριών φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου στα λεωφορεία επιβατών είναι βασισμένος στις εκτιμήσεις ασφάλειας. Υπάρχουν ατυχήματα περισσότερων από μιας πυρκαγιών στα αυτοκίνητα τέσλα. Ο λόγος είναι: Το πακέτο μπαταριών του τέσλα είναι αποτελούμενο περίπου 7.000 18650 τριαδικών μπαταριών λίθιου. Εάν αυτές οι μονάδες ή το ολόκληρο πακέτο μπαταριών να έχει ένα εσωτερικό βραχυκύκλωμα, θα παραγάγουν τις ανοικτές φλόγες και θα αντιμετωπίσουν τα άκρα. Στο ατύχημα σύγκρουσης, ένα βραχυκύκλωμα προκάλεσε μια πυρκαγιά. Το υλικό φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου δεν θα καψει κατά την αντιμετώπιση ενός βραχυκυκλώματος, και η υψηλής θερμοκρασίας αντίστασή της είναι πολύ καλύτερη από αυτή μιας τριαδικής μπαταρίας λίθιου.
 
 
 
4. Αν και η μπαταρία φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου είναι ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες, η τριαδική μπαταρία λίθιου έχει την καλύτερη αντίσταση χαμηλής θερμοκρασίας. Είναι η κύρια τεχνική διαδρομή για την κατασκευή των μπαταριών λίθιου χαμηλής θερμοκρασίας. Στο μείον 20 °C, η τριαδική μπαταρία λίθιου μπορεί να απελευθερώσει 70.14% της ικανότητας, και οι μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου μπορούν μόνο να απελευθερώσουν 54.94% της ικανότητας, και επειδή υπό τους όρους χαμηλής θερμοκρασίας, η πλατφόρμα απαλλαγής των τριαδικών μπαταριών λίθιου είναι πολύ υψηλότερη από την πλατφόρμα τάσης των μπαταριών φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου και αρχίζει γρηγορότερα.
 
 
 
5. Η αποδοτικότητα φόρτισης της τριαδικής μπαταρίας λίθιου είναι υψηλότερη. Η φόρτιση μπαταριών λίθιου υιοθετεί τον τρέχων-περιορισμό και τάση-περιοριστικός τη μέθοδο, δηλ., η σταθερή τρέχουσα φόρτιση εκτελείται στη πρώτη φάση. Αυτή τη στιγμή, το ρεύμα είναι μεγάλο και η αποδοτικότητα είναι υψηλή. Αφότου φθάνει η σταθερή τρέχουσα χρέωση σε μια ορισμένη τάση, εισάγει το δεύτερο στάδιο της σταθερής χρέωσης τάσης. Αυτή τη στιγμή, το ρεύμα είναι μικρό και η αποδοτικότητα είναι χαμηλή. Επομένως, για να μετρήσει την αποδοτικότητα φόρτισης των δύο, η αναλογία της σταθερής τρέχουσας δύναμης φόρτισης στη συνολική ικανότητα μπαταριών καλείται σταθερή τρέχουσα αναλογία. Το πειραματικό στοιχείο δείχνει ότι υπάρχει λίγη διαφορά μεταξύ των δύο κατά τη χρέωση κάτω από 10C, αλλά θα ανοίξει την απόσταση επάνω από 10C. Κατά φόρτιση σε 20C, σταθερή τρέχουσα την αναλογία της τριαδικής μπαταρίας λίθιου είναι 52,75%, και η σταθερή τρέχουσα αναλογία της μπαταρίας φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου είναι 10.08%, το πρώτο είναι 5 φορές αυτό των τελευταίων.
 
 
 
6. Από την άποψη της ζωής κύκλων, η μπαταρία φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου είναι καλύτερη από την τριαδική μπαταρία λίθιου. Η θεωρητική ζωή της τριαδικής μπαταρίας λίθιου είναι 2000 φορές, αλλά βασικά, οι αποσυνθέσεις ικανότητας σε 60% όταν ανακυκλώνεται 1000 φορές ακόμα κι αν το καλύτερο εμπορικό σήμα της βιομηχανίας είναι ειδικό Sla μπορεί μόνο να διατηρήσει 70% της δύναμης μετά από 3000 φορές, ενώ η μπαταρία φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου έχει 80% της ικανότητας μετά από τον ίδιο κύκλο.
 
 
 
Η σύγκριση των ανωτέρω έξι πτυχών μπορεί κατά προσέγγιση να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα σχετικά πλεονεκτήματα των δύο βοηθούν να απαντήσουν στην ερώτηση που είναι καλύτερη για τις τριαδικές μπαταρίες λίθιου και τις μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου: οι μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου είναι ασφαλείς, μακρόβιες, και ανθεκτικές στις υψηλές θερμοκρασίες το βάρος της τριαδικής λίθιου αποδοτικότητας φόρτισης μπαταριών ελαφριάς, υψηλής, και η αντίσταση χαμηλής θερμοκρασίας, η μόνος-προσαρμοστικότητα των δύο και η συνύπαρξη των δύο ηρώων είναι ο λόγος για τη διαφορά μεταξύ των δύο.